sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Maalari maalasi taloa...

Tällä viikolla päästiin vihdoin jo itse maalauspuuhiin! Yläkerran makuuhuoneista aloitettiin ja nyt on jo yksi niistä maalattu kokonaan, kaksi on pohjamaalattuja ja arkiolohuonekin jo aloitettu. Mukavaa puuhaa, kun tulee näkyvää jälkeä koko ajan!
Saimme myös sovittua rakennustarkastajan kanssa käyttöönottokatselmukselle ajankohdan ja se pidetään keskiviikkona 17.3. Silloin pitäisi talon olla sitten muuttokuntoinen, ts. valmiina pitää olla lämmöt, peseytymis-, nukkumis- ja ruoanlaittomahdollisuudet sekä wc ja talon tulee toki olla turvallinen. Näistä meillä on nyt jo peseytymismahdollisuus, wc ja lämmöt kunnossa. Saimme nimittäin tällä viikolla yläkerran kylppärinkin siihen kuntoon, että ensimmäinen toimiva wc on asennettu! Ensi viikolla sitten pistämme vielä kalusteet paikoilleen ja suihkukaappikin sinne olisi tulossa. Ja pesuhuoneessahan suihkut on olleet toimivat jo pidempään.
Diapolista kävivät myös kaverit mittaamassa keittiön kivitasot ja lupailivat toimitusta ehkä jo ensi viikolle, viimeistään maaliskuun alussa niiden pitäisi tulla. Joten sitten saadaan nuo ruoanlaittomahdollisuudetkin kuntoon. Rappusiin laitamme tilapäiset kaiteet ja parvekkeille onkin meno jo estetty, kun ovissa ei ole kahvoja, mutta lukot on. Lukkoseppäkin näet ehti tällä viikolla käväisemään ja asensi lukot autotallin ovea lukuunottamatta kaikkiin oviin. Autotalliin pitikin tilata erikoislukko, jonka hän käy asentamassa kun se on tullut.

Ensi viikon loman kunniaksi me lähdemme ostamaan parketteja, jotta saadaan yläkertaan myös lattiat kuntoon ennen katselmusta. Ja maalaushommat jatkuvat...