lauantai 6. helmikuuta 2010

Lämmöt päällä, vihdoin!

Tällä viikolla vihdoin saimme sitten lämmitysjärjestelmän lopullisesti toimintaan. Tämän piti taphtua jo tiistaina, mutta asennusmiesten kiireiden vuoksi he ehtivät paikalle vasta torstaina klo 10 aamupäivällä. Uurastusta riittikin sitten koko päivälle, sillä vasta illalla puoli kahdeksan maissa saatiin lämmitysjärjestelmä puhisemaan lämpöä taloomme. Samalla myös lämminvesivaraaja alkoi lämmittämään vettä. Hurraa, hurraa!! Tätä päivää onkin odotettu jo toista kuukautta.

Nyt kun talo alkaa lämpiämään muutenkin kuin vain puhallinten ja takan voimin, aloitimme yläkerran seinien lopullisen tasoituksen - kun nyt voi olettaa, että tasoitteet kuivuvatkin suhteellisen nopeasti. Kylpyhuoneen saimme jo vesieristyskuntoon ja nyt viikonloppuna vedämme sinne lopulliset eristeet ja ensi viikolla päästään seiniä laatoittamaan. Eilen vielä haimme muutama koristeboordin, joista on tarkoitus tehdä seinään raita lattiasta kattoon. Boordit sopivat tulevaan kivilattiaan, sillä ne ovat myös luonnonkivestä.

Keittiön asennus on myös sujunut mallikkaasti eikä sieltä puuttuisi enää kuin tasot ja koneiden asennukset - niin ja vetimet pitää myös ruuvailla paikoilleen jossain välissä. Saunassakin on ahkeroitu ja seinät on siellä nyt paneloitu. Pesuhuoneen ja saunan lattiaan teimme myös tasausvalun, jonka kuivuttua päästään asentelemaan mosaiikkilaatat lattiaan - ja myös amme pitäisi samalla asentaa paikoilleen.