lauantai 2. tammikuuta 2010

Uusi vuosi raksalla

Nyt voi sitten hyvällä omalla tunnolla sanoa, että olemme rakentaneet jo kahdella vuosikymmenellä, kun tuo vuosi vaihtui... :) Juhlistimme miehen kanssa vuosikymmenen vaihtumista mukavan takkatulen ja skumpan kanssa raksalla lasten viihtyessä mummin luona. Ja täytyy taasen ihailla ja antaa tunnustus arkkitehdillemme, joka on suunnitellut talomme kyllä aivan loistavasti: olohuoneen suurista ikkunoista pystyi seuraamaan ilotulitusta kuin aitiopaikalta! Juuri vastapäätä näkyivät keskustan raketit ja naapureiden sitten sivuilta. Loistavaa - ei tarvitse enää uutena vuotena lähteä ulos palelemaan nähdäkseen rakettien loisteen! Korkeintaan parvekkeelle tai terasille sitten voi ulostautua, jos haluaa haistella myös ulkoilmaa samalla...

Työt ovat edenneet, vaikka jouluna pidimmekin parin päivän tauon rakentamisesta. Nyt on kaikki ikkunasmyygit valmiina koko talossa, samoin lähes kaikki ovien ja aukkojen pielet sekä ykkös- sekä kakkoskerroksen seinät pääosin tasoitettu. Kellarissa seinien tasoitustyö jatkuu edelleen. Tekniseen tilaan on myös saatu lattia valmiiksi: harmaat laattamme näyttävät mustan saumauksen kanssa kerrassaan hyvältä. Tänään aloitimme myös pesuhuoneen seinien vesieristyksen. Nyt sinne vaan pitäisi hankkia myös seinälaatat. Olemme jo katselleetkin isoa valkoista laattaa, mutta ne pitäisi vielä ehtiä noutaa kaupastakin kotiin.

Uuden vuoden aattona teimme myös todella hyvän ostoksen: hankimme kaksi Hafan Kioto wc-istuinta (http://www.hafa.fi/web/wc_istuin.aspx). Kaikkien alennusten jälkeen saimme niitä kaksi yhden hinnalla! Nyt on siis ylä- ja keskikerroksen pönttöasiat kunnossa.

Seuraavaksi pitäisi saada lämmitysasentajat paikalle, sillä nämä kovat pakkaset alkavat hidastaa töitä, kun talo ei kuivu kunnolla. Toki olemme sisällä plussan puolella koko ajan, mutta lisälämpöä kaivattaisi, kun lukemat ovat kuitenkin vain tuossa 5-9 asteen välillä seilanneet. Asentajien piti tulla jo ennen joulua, muttei heistä mitään kuulunut. Laitteet kyllä toimitettiin sovitun mukaisesti eli ilma-vesilämpöpumppu ja lämminvesivaraaja ovat kiltisti odotelleet varastossamme jo pari viikkoa. Pitänee ensi viikolla alkaa soitella sitten työmiesten perään, jos vaikka jotain alkaisi tapahtumaan silläkin saralla.