lauantai 16. tammikuuta 2010

Sauna- ja takkatöitä

Vaikka viikko alkoikin ikävissä merkeissä postilaatikkomme joutuessa ennen aikojaan luovuttamaan elämänsä, on viikko sujunut muuten mallikkaasti. Pesuhuoneen seinälaatoitus on viimeistä riviä vaille valmis ja saunankin seinät on sadutettu eli Sauna- Sadut on niihin nyt vedetty. Perjantain päätteeksi vedettiin myös ensimmäinen vesieristekerros saunan ja pesuhuoneen lattioihin.
Kellarin haudutusuuni-takka sai myös viikon aikana kuorrutuksen pintaansa eli on nyt enää pintamateriaaleja vailla. Nekin isäntä kävi perjantaina hankkimassa: tosi hienoa mustaa, raidallista 10x10 laattaa. Nyt vielä pähkäilemme, että laatoitammeko koko takan vai vaan osan siitä.

Tällä viikolla vihdoin ehti myös lämmityslaiteasentaja apureineen raksalle. He saivat asennettua sekä Daikinin ulko- ja sisäyksiköt että lämminvesivaraajan. Tosin lämpöjä ei vieläkään saatu päälle, koskapa putkimies ei päässytkään sairastumisen vuoksi perjantaina asentelemaan putkia (maanantaina lupaili tulla) ja sähkömieskin asensi sähköt vasta tänään laitteille. Lisäksi lämmitysasentaja lähti taas lomailemaan, joten menee ensi viikon loppupuolelle ennen kuin hän ehtii käväistä laittamassa laitteen toimintakuntoon. Josko sitten saisimme vihdoin lämpöä taloomme! Onneksi nyt on ollut lauhempia kelejä, niin takka-puhallin - yhdistelmämme on pitänyt sisätilaat yli 10-asteisina.
Niin, sähkötyötkin ovat edistyneet: keskikerrokseen on nyt vedetty johdotus ja kellariinkin aloiteltu. Hyvä niin, sillä parin viikon päästä pitäisi tulla keittiökalusteet ja sitä ennen on vielä saatava keittiön seinät ja lattiat tehtyä, mieluiten kattokin. Lattian graniittilaatatkin tulivat tällä viikolla, tosin seikkailtuaan ensin Tokmannin varaston kautta... :)