sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Muurausta ja laatoitusta

Tuikitärkeä lämmönlähteemme eli takkasydämemme on nyt saanut sydämensä ympärille muurin. Ja toimii entistäkin mukavammin: takasta tuli nyt kiertoilmatakka ja hyvin tuntuu kierto pelaavan - alhaalta kylmä ilma sisään ja lämmin ilma ylhäältä ulos. Takka on nyt vielä pintarappausta vailla, mutta jo nyt näyttää toki kivalta! Sivulle muurattiin vielä tila takkapuille, joita ei sitten joka kerran tarvitse lähteä puuvarastosta asti hakemaan, kun tulee sellainen olo, että haluaa nautiskella takan lämmöstä.

Tällä viikolla päästiin laatoittamaan myös pesuhuoneen seiniä. Hankimme sitä varten isoja, kiiltäviä, valkoisia laattoja, kooltaan 25x40cm. Päätimme, että laatat asennetaan tiilikuvioinnilla, jolla saadaan vähän elävyyttä seinään. Muuten halusimme ihan perusvalkoista, kun lattiaan ja ammeen ympärille on kuitenkin tulossa mukavasti väriä lasimosaiikeilla.
Lämmitystä raksallamme edelleen kaivataan ja lämpölaiteasentaja lupasi sentään ensi viikolla jo pistäytyä katsomassa työmaata. Toivottavasti nämä pakkaset hieman hellittävät, niin josko hän sitten uskaltautusi myös asentamaankin laitteen. Talvi on ihan kiva, mutta näin kovat pakkaset ja näin pitkään alkavat kyllä rakentajaa pikkuhiljaa rassaamaan. :/