maanantai 21. syyskuuta 2009

Vihdoin harjakaisten juhlintaa

Nyt olemmekin sitten saavuttaneet rakentamisessa yhden virstanpylvään, kun lauantaina pääsimme juhlistamaan harjakaisia. Ne tosin alkoivat mukavasti heti aamusta ikkunatalkoiden merkeissä. Tarkoitus oli porukalla siirtää jo aikaa sitten saapuneet ikkunat autotallista talon puolelle. Osin tässä myös onnistuttiinkin, sillä pienimmät ikkunat sinne jaksettiin vielä miesvoimin kantaa, mutta isojen ikkunoiden kohdalla piti vain todeta se tosiasia, että niitä varten on vielä kerran kutsuttava nosturi apuun. Eivät ne mihinkään liikahtaneet eivätkä olisi ainakaan yläkertaan edes tainneet rappusista mahtuakaan. Jo pelkkä parvekkeen ovi oli työn ja tuskan takana saada yläkertaan - niin painava ja iso se oli rapuissa kääntymään. Mutta sinne urheat miehet sen vaan saivat kannettua!

Illalla sitten juhlistimme harjakaisia pienen tarjottavan ja juomien kera. Paikalle olimme kutsuneet meitä tähän asti rakennusprojektissa avustaneet ystävät ja naapurin sekä meille työtä tehneet urakoitsijat. Mukavasti heitä kävikin illan mittaan ja meillä oli kaikilla hauskaa muistellessa tonttia muutama kuukausi sitten, kun vasta kuoppaa aloimme kaivamaan sinne. Nyt on talo jo harjassa ja viikolla saimme jo pellitkin katon suojaksi!

Viikolla on tapahtunut paljon muutakin, esim. ilmastointiputkien asennus on edelleen hyvässä vauhdissa ja niistä tuleekin hienon näköiset kunnon eristyksineen kaikkineen. Samoin sähkötyöt edistyvät pikkuhiljaa. Niiden etenemistä tosin hidasti hieman se, että sähköasentajamme oli viikon sikaflunssan kourissa vuoteen pohjalla. Lisäksi noita ikkunoita ehdittiin jo muutama pieni yläkertaan asentaakin, joten siinäkin sitä jo taas talo alkaa muistuttaa enemmän valmista kotia kuin vain työmaata.