sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Vesikate paikallaan, sisätyöt alkoivat

Heti kun saimme kattotuolit paikalleen, alkoi urakka vesikatteen laittamiseksi, että saadaan talo kuivaksi. Se merkitsi ahkeraa viikkoa, kun isännän kanssa sudimme räystäslautoja Valtti-Colorilla sitä mukaa kun niitä naputeltiin lappeisiin kiinni. Oli kuitenkin huomattavasti helpompi urakka sutia laudat maassa kuin räystäällä metrien korkeudessa roikkuen. Ahkerointi kannatti, sillä nyt on räystäät laudoitettu ja vesikate talossa valmis.

Saman tien pääsimme aloittamaan ensimmäiset sisätyötkin. Ensimmäiset väliseinät yläkertaan tuli muurattua rappujen molemmin puolin. Tämä oli ihan turvakysymyskin, sillä nyt ei rappukuiluun tipahtaminen ole ihan niin helppoa. Innokas ilmastointiasentajamme tuli myös heti vetelemään ilmastointiputkia paikalleen ja sähkömieskin kävi ensimmäiset rasianpohjat asentelemassa kellariin. Suurin osa sähkötöistä on tosin vielä roilotusasteella eli isännälle riittää puuhaa iltapuhteiksi.

Tavarat raksalla sen kuin lisääntyvät, kun viikolla tuli vihdoin jo heinäkuussa tilaamamme autotallin nosto-ovi sekä varaston ovi ja keskusimurikin tilattiin. Se toimitettiinkin tosi nopeasti ja nyt pääsemme pohtimaan myös imurin putkien asennusta. Imurissa päädyimme lopulta Beamiin Allawayn jäädessä hyväksi kakkoseksi. On hyvä, että meillä on tuo autotalli varastotilana, vaikka kohta sekin alkaa olla melko täynnä. Onneksi pikkuhiljaa työt etenevät ja tilaa saadaan talliinkin heti, kun pääsemme ikkunoita asentelemaan.