keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Putkihommia

Tällä viikolla aloitti sitten putkimiehemmekin urakkansa. Nyt olisi jo viemäriputket asenneltu ja niitä meneekin ristiin rastiin niin lattialla kuin katossakin. Sähköputkien asentelukin on jatkunut ja kellarikerros alkaa olla siinä vaiheessa, että seuraavaksi pääsemme tasoittelemaan maantäytön ja latomaan epsit sekä raudoitukset paikoilleen. Ja sittenpä pääsemme kutsumaan hommiin taas yhden uuden urakoitsijan: lattialämmitysputkien asentajan!

Tiistai-illaksi saimme jälleen nosturin vierailulle ja samalle illalle pari kaveria talkooavuksi isojen ikkunoiden nostoon. Nyt on sitten myös olohuoneiden ikkunat sekä ruokatilan liukuikkuna paikoillaan. Liukuikkunan toimitus kesti kyllä luvattoman kauan - kaksi kuukautta - eikä varmaan olisi koskaan tullutkaan, jos emme olisi sitä aktiivisesti perään kuuluttaneet. Hienolta se kyllä nyt näyttää paikoillaan! Talossa on sitten enää yksi ikkuna asentamatta: rappujen pitkä ikkuna ykkös- ja kakkoskerrosten väliltä. Sekin yritetään saada paikoilleen mahdollisimman pian, niin pysyvät nämä syyssateet sitten entistä paremmin ulkosalla. Myös olohuoneen takkasydän nostettiin lähes paikoilleen hormin viereen, kun nosturi kerran oli paikalla. Eipä sekään oikein hyvin olisi miesvoimin tuonne ylös liikkunut.

Ulko-oven malli saatiin myös vihdoin päätettyä ja pistettiin ovi hetimiten tilaukseen. Muutaman viikon päästä pääsemme asentelemaan sitten harmaata Skaalan Skandia-malliston ovea UO108S. Kaveriksi ovelle tulee myös avautuva levike niin ikään tammilistoin ja harmaana. Tuskin maltamme odottaa! :)