sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Anturat valettu ja ensimmäiset harkot muurattu

Valmistauduimme vapun juhlintaan asentamalla kaikki Formexit paikoilleen ja tilaamalla Sälinkään Betonilta niihin tarvittavan määrän betonia. Vaikka Formexien asentaminen olikin suhteellisen nopeaa ja helppoa, kului siihen kuitenkin useampi päivä, jotta kaikki talon ja autotallin perustukset oli asennettu paikoilleen. Talon kellarikerrokseen tuli muutaman kantavan seinänkin alle Formexit. Vihreät kummajaiset herättivät kiinnostusta ja useampikin henkilö kävi ohi mennessään niitä tontillamme ihmettelemässä. Valutyöt tehtiin vappuaattona ja mikäs sen parempi tapa aloittaa vapun vietto!

Vapun viettoa voitiinkin sitten luontevasti jatkaa aloittamalla seinien muuraus. Isäntä ja emäntäkin pääsivät oikein kuntoilutöihin, kun saimme kantaa harkkoja paikasta A paikkaan B oikein urakalla. Viikon aikana taisimme siirtää hartiavoimin lähes kymmenen lavallista harkkoja, joista kevyimmät olivat n. kymmenkiloisia ja ne painavammat parikymmenkiloisia. Vapunpäivänä olikin mukavaa pitää illalla piknikkiä tontilla pyttipannun ja muurinpohjalettujen kera.

Vappuviikonlopun aikana työt etenivät oikein harppauksella, sillä sunnuntaihin mennessä oli seiniä muurattu taloon jo useamman harkkokerroksen verran.