sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Rappailua, raudoittelua ja muutakin mukavaa

Ulkorappaukset saimme syksystä huolimatta aloitettua ja lähes koko talossa on nyt sitten pohjarappaus tehty. Nyt ei kosteus pääse tunkeutumaan harkoista talven aikana sisälle. Onneksi ilmat suosivat sikäli, että ei vielä ole ollut kovia pakkasia ja tämän viikonlopun auringonpaiste on mukavasti kuivattanut rappauksen.

Sisäpuolella taloa olemme saaneet epsit leviteltyä sekä ykkös- että kakkoskerroksiin. Kakkoskerros on myös raudoitettukin jo ja ykköskerroksessakin raudoitus on jo aloitettu. Myös ulkoseiniä kiertävät tiivisteet on paikoilleen naputeltu ja ensi viikolla on tulossa lämmitysputkien asentaja ja sen jälkeen sitten lattiavalut.

Sähkö-, pelti- ja putkimiehetkin ovat urakoineet ja viemäriputkien lisäksi on nyt myös lämmin- ja kylmävesiputket vedetty. Samoin sähkötyöt ovat jälleen edenneet niin pitkälle kuin tässä vaiheessa on ollut mahdollista päästä. Peltiseppä kävi urakoimassa korkeuksissa ja asenteli pellit kaikkiin läpivienteihin katolle sekä autotalliin. Autotallista tulikin sitten siltä osin valmis ja talon katolta puuttuvat enää tikkaat, jotka odottavat asennusta vielä. Isäntäkin on urakoinut putkitusten kanssa - nimittäin keskusimurille on myös putket ja imurasiat laitettu ykkös- ja kakkoskerroksiin. Ensi viikolla on sitten vuorossa vielä kellarin viimeistely lattia-asennuksia ja -valuja varten. Kovasti myös odottelemme ulko-oveamme, jonka piti kuluvalla viikolla saapua, mutta siitäpä ei ole vielä mitään kuulunut.