sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Lattiat valettu

Torstaiaamuna aikaisin tuli betoniauto ja valuporukka raksalle lattianvaluhommiin. Valut sujuivat hyvin ja yllättävän nopeasti: seiskalta aamulla aloitus ja jo iltapäivällä oli kaikki kerrokset valmiina! Tosin kesken päivän piti valuporukan vahvuutta tuplata, jotta ehtivät kaikki tasoittaa ennen betonin jähmettymistä. Mutta nyt on kyllä hienot lattiat meillä!


Perjantaina olikin sitten kevättä ilmassa niin ulkona kuin sisällä. Ulkona auringonpaiste sai räystäät valumaan ja sisällä kuivuvasta betonista lähtevä vesi höyrystyi ikkunoihin, vaikka oli läpivetoa eli joka kerroksessa akkunoita auki. Pariin kertaan kävimme perjantaina pyyhkimässä ikkunat ja etenkin ikkunanpielet ja -laudat, jotteivat ne kärsisi vesivahinkoja. Isot ikkunat tuntuivat kuitenkin ottavan vedestä eniten itseensä ja niissä on jo havaittavissa maalin kanssa ongelmia. Näillä näkymin joudumme maalaamaan ikkunanpieliäkin vielä jossain välissä.


Nyt viikonloppuna on sentään lattioiden kuivuessa pahin vesihöyryn muodostus jo tasaantunut, tosin sekä lauantaina että sunnuntaina olemme kertaalleen ikkunat ja puitteet joutuneet kuivaamaan. Mutta nyt vettä tulee enää vähän sangon pohjalle, kun perjantain ekalla kerralla tuli puoli sangollista. Edelleen on myös yläkerrasta pari ikkunaa raollaan yötä päivää, jotta pääsee vesihöyry sitäkin kautta haihtumaan. Ja myös kellarista on ovi ollut molempina päivinä useamman tunnin avoinna, kun olemme kantaneet sisään väliseinäharkkoja. Siinäpä sitä onkin puuhaa ja käy todella hyvästä kuntotreenistä, kun kanniskelee n. 15 kilon kuormia tien varresta ylimpään kerrokseen. Etenkin rappusissa ravaaminen lisäpainon kanssa on tosi tehokas kuntoilukuuri, suosittelen! Viikonlopun saldona kuitenkin 360 kpl harkkoja kahteen pekkaan. Ja nämä talkoot jatkuvat, sillä ulkona odottaa vielä 1200 harkkoa noutajaansa... :)