torstai 13. elokuuta 2009

Sekalaisia hommia rappuja odotellessa

Tämä viikko on mennyt sitten vähän sekatyöhommissa, kun olemme odotelleet Lemminkäiseltä niitä kauan kaivattuja sisärappuja. Kattotuolitkin jo tulivat, mutta niitä ei päästä asentamaan ennen kuin raput on saatu tiputetuksi paikalleen. Kunhan ne ensin tulisivat... Tällä viikolla on siis luvattu toimitusta.

Odotellessa on sitten puuhattu kaikkea "pientä", esim. hormi on noussut kolmen kerroksen läpi ja alkaa sen myötä jo hahmottua takan paikat. Vielä se hormi tulee nousemaan muutaman metrin, jotta saadaan se katolle asti, mutta sen muurausta jatketaan vasta kattotuolien asennuksen jälkeen, ettei hormi ole tiellä niitä asennettaessa. Ja piipun hattukin täytynee vielä päivittää ennen käyttöönottoa nykyisestä mallista... :)


Ulkopuolella on tehty sisääntulokuistille perustaa, samoin ulkorappusten valuille pohjia ja asenneltu täyttöhiekkoja niin rappujen ja kuistin alle kuin autotallin taaksekin. Ilmastointiputket ja ikkunatkin tulla tupsahtivat toimittajilta (SunAir ja Domus) sovitun mukaisesti. Onneksi saimme ne majoitettua talon ykköskerrokseen ja autotalliin, sillä ihan vielä ei ole niiden asennusten aika. Nyt ne rappuset ensin, sitten kattotuolit ja aluskatteet ja sen jälkeen taitaakin olla rakennetarkastuksen ja harjakaisten aika. Siis vihdoin ehkä joskus tässä parin viikon sisällä, toivottavasti!