sunnuntai 23. elokuuta 2009

Rappusjuttuja

Niinhän ne kauan odotetut sisäraput sitten tulivat maanantai-iltana. Tiistaina kun aloimme niitä tarkastella tarkemmin, huomasimme, että niinhän siinä sitten huolellisista mittauksista huolimatta oli käynyt, että Lemminkäinen toimitti meille juuri sen väärän koon eli 30cm liian pitkät raput! Neuvottelujen jälkeen he lupasivat vaihtaa toki raput toiseen eli meille sopivaan standardikokoon, mutta harmittavasti sitä toista kokoa ei tietenkään ollut varastossa, vaan joutuvat ne meille varta vasten tekemään. Uusi toimituspäivä on sitten ensi viikon keskiviikkona, jolloin ottavat myös ne väärät raput takaisin.

Tällä viikolla ollaan sitten saatu jatkaa sekalaisten hommien tekoa ja yksi niistä oli sitten ulkorappujen teko. Kun ei kerran sisärappuja päästy asentelemaan, niin valettiin sitten ulkoraput. Niille viimeisteltiin muotit ja keskiviikkona kävi betoniauto tiputtamassa kuutiokaupalla betoni muotteihin. Rappuja on ulkona siis paljon, kun tontilla tuota korkeuseroakin on, mutta täytyy sanoa, että niistä tuli tosi hienot! Nyt on jotain Etelä-Euroopan henkeä, kun vielä sattui tälle viikolle kunnon lämpimät ilmatkin!


Rappujen lisäksi ollaan tehty aukkoja onteloihin ilmastointi- yms. putkivetoja varten. Tekninen tilahan tulee meille kellariin, josta pitää sitten putket saada vietyä ylimpään kerrokseen asti. Ja jostain kumman syystä ontelotoimittaja oli unohtanut onteloon tehdä valmiiksi reiät kuilua varten. Joten eipä sitten muuta kuin rautakanki ja leka omiin pikku kätösiin!

Myös parvekkeiden tukipuut saimme jo purettua suurimmaksi osin, kun valut ovat jo ehtineet kuivua säädetyn ajan. Ja yläparveke sai jo hahmotelmaa katoksikin, kun sen päälle saimme asennettua kattotuolit. Ja tulihan sitä taas lisää tavaraakin eli tilaamamme kodinkoneet saapuivat mikroa ja jääkaappia lukuunottamatta, jotka tulevat jälkitoimituksena. Nyt alkaa olla autotallikin jo täynnä tavaraa - onneksi sen kuitenkin rakensimme varastotarkoituksiin hyvissä ajoin!